ΕΛΛΑΔΑ

Airbnb: Προσοχή στην αλλαγή που έρχεται από τον Ιούνιο - Νέος όρος για τις κρατήσεις

Airbnb: Προσοχή στην αλλαγή που έρχεται από τον Ιούνιο - Νέος όρος για τις κρατήσεις
Φωτ.: Unsplash

Ti αλλάζει στην πολιτική της πλατφόρμας Airbnb από τις 6 Ιουνίου σε σχέση και με τα καιρικά φαινόμενα 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι χρήστες της πλατφόρμας Airbnb μετά το μήνυμα που απέστειλε η διαχειρίστρια εταιρεία του Airbnb με αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν από τον προσεχή Ιούνιο ανεξαρτήτως χρόνου κρατήσεων.

Το μήνυμα και το νέο καθεστώς αφορά σε έκτακτα συμβάντα, τα οποία μετονομάζονται περιστατικά «ανωτέρας βίας».

Το ζητούμενο, το οποίοι έμπειροι νομικοί έθεσαν στο Newsbomb.gr, είναι κατά πόσο αυτού του είδους τα έκτακτα περιστατικά μπορούν να αποτελέσουν αφορμή μη παροχής συμφωνημένων υπηρεσιών χωρίς (ή με μειωμένη) αποζημίωση για κάποιον ταξιδιώτη-χρήστη της πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η Airbnb:

«Ενημερώνουμε την Πολιτική Ειδικών Περιστάσεων και αλλάζουμε το όνομά της, για να γίνει πιο κατανοητή.

Η αναθεωρημένη Πολιτική για Συμβάντα Ανωτέρας Βίας θα ισχύει για όλα τα ταξίδια και τις εμπειρίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 Ιουνίου 2024 και μετά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που έγινε η κράτηση.

Τι αλλάζει στην πολιτική;

Τα προβλέψιμα καιρικά φαινόμενα στην τοποθεσία της κράτησης πληρούν ρητά τις προϋποθέσεις για την κάλυψη που προσφέρεται, εφόσον έχουν ως αποτέλεσμα κάποιο άλλο συμβάν που καλύπτεται, όπως την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών από κρατική αρχή ή διακοπή μεγάλης κλίμακας στη λειτουργία υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η πολιτική θα ισχύει μόνο για συμβάντα που προκύπτουν στην τοποθεσία της κράτησης. Πλέον δεν καλύπτονται συμβάντα που επηρεάζουν τη δυνατότητα ενός επισκέπτη να ταξιδέψει προς την τοποθεσία της κράτησης.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα της Airbnb από τις 6 Ιουνίου 2024 και μετά, αποδέχεστε την ενημερωμένη Πολιτική για Συμβάντα Ανωτέρας Βίας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέλος της κοινότητάς μας.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα της Airbnb»