ΕΛΛΑΔΑ

Η Sophia το ρομπότ, πάει στην Κρήτη και θέλει να επισκεφθεί την Κνωσό

Η Sophia το ρομπότ, πάει στην Κρήτη και θέλει να επισκεφθεί την Κνωσό

Θα παρευρεθεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς

Το πιο διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, η Sophia, που μιλά 20 γλώσσες μεταξύ των οποίων και ελληνικά, και διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο Instagram βρίσκεται τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας "Beyond" που διεξάγεται από τις 25 έως και τις 27 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, αμέσως μετά τη συμπρωτεύουσα η Sophia θα επισκεφθεί και την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Ηράκλειο, με αφορμή τη διεξαγωγή της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, από τις 26 έως και 29 Απριλίου 2024.

Το διασημότερο ρομπότ του κόσμου με την ανθρώπινη συμπεριφορά και εμφάνιση θα παραστεί στις δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ολυμπιάδας την Κυριακή 28 Απριλίου και θα αποτελέσει ένα πολύ ιδιαίτερο happening για τη διοργάνωση.

Μάλιστα, η Sophia, η οποία θα έχει και σειρά συναντήσεων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, "έχει" - όπως μαθαίνουμε - και μια επιθυμία. Να επισκεφθεί την Κνωσό και να δει από κοντά όλα όσα γνωρίζει ήδη για τον Μινωικό Πολιτισμό. Μάλιστα γίνονται προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί η σχετική άδεια και να μπορέσει το ρομπότ να ικανοποιήσει την επιθυμία του αυτή....

Το ταξίδι - έκπληξη του ρομπότ Sophia στο Ηράκλειο είναι μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης που επιδιώκει να προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.