Πώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Τούρκο εμπρηστή για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω

Τη σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
Πώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Τούρκο εμπρηστή για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω
1'

Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα έφερε πάνω του ο Τούρκος εμπρηστής που συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε στο όρος Αιγάλεω νωρίτερα την Κυριακή.

Ο 33χρονος από την Τουρκία εντοπίστηκε και συνελήφθη για τη φωτιά, την οποία έθεσαν αμέσως υπό έλεγχο οι πυροσβέστες.

Τον 33χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούνταν στον περιφερειακό. Συνάδελφοί τους αστυνομικοί ήταν ήδη στο σημείο και έπαιρναν μαρτυρία για το πώς ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να έβαλε τη φωτιά.

Έτσι άρχισαν να αναζητούν τον άνθρωπο και τον εντόπισαν μόλις ένα χιλιόμετρο παρακάτω και βρήκαν πάνω το δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες της ασφάλειας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη. Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανάρτηση Κικίλια για τη σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή

Την σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί . Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή