Πώς να συντηρήσετε φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά: Το απόλυτο κόλπο
Σπιτικά φρέσκα ζυμαρικά: Δείτε πώς να τα συντηρήσετε
Τα φρέσκα ζυμαρικά έχουν μοναδική και απαράμιλλη γεύση. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ετοιμάζουν σε ειδικές περιστάσεις ή όταν θέλουν να έχουν υψηλού επιπέδου γεύματα. Ωστόσο, ίσως όσοι ετοιμάζουν φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι να υπερβάλλουν με τις μερίδες. Ως αποτέλεσμα, δεν ξέρουν πώς θα μπορούσαν να το διατηρήσουν.
Για να μην πετάξετε τα φρέσκα ζυμαρικά αλλά να τα ξαναχρησιμοποιήσετε αργότερα , θα πρέπει να γνωρίζετε τις καλύτερες μεθόδους για να τα διατηρήσετε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ζυμαρικά και ίσως να τα φάτε αργότερα. Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.
Σπιτικά φρέσκα ζυμαρικά: Δείτε πώς να τα συντηρήσετε
Τα φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά είναι τελείως διαφορετικά από τα κοινά ζυμαρικά που αγοράζετε στα σούπερ μάρκετ . Η συνέπεια είναι διαφορετική, επομένως θα μπορούσε να είναι δύσκολο για όσους δεν έχουν εμπειρία να γνωρίζουν την καλύτερη μέθοδο εφαρμογής για σωστή συντήρηση με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε.
Για να διατηρήσετε φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, απλά τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Τα ζυμαρικά πρέπει να τακτοποιούνται καλύτερα σε αυτό το δοχείο και δεν πρέπει να συσσωρεύονται. Μόλις τοποθετηθεί στο δοχείο, θα μπορούσε απλώς να τοποθετηθεί στο ψυγείο στο σπίτι. Τα ζυμαρικά θα μπορούσαν να παραμείνουν τέλεια για μερικές μέρες , ακόμη και περισσότερο, αν είναι φτιαγμένα με αυγά.
Άλλες μέθοδοι που πρέπει να γνωρίζετε
Όσοι θέλουν να διατηρήσουν φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά μπορούν να το κάνουν με διάφορους τρόπους . Μια πρώτη μέθοδος θα μπορούσε να είναι η αποθήκευση των φρέσκων ζυμαρικών στο ψυγείο όπως ήδη αναφέρθηκε. Αυτή είναι επίσης η πιο κοινή και απλούστερη μέθοδος στη χρήση, γιατί δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Ωστόσο, τα φρέσκα ζυμαρικά θα μπορούσαν επίσης να διατηρηθούν:
- Στην κατάψυξη
- Το στέγνωμα
- Το ζεμάτισμα
Όσο για την αποθήκευση των φρέσκων ζυμαρικών στην κατάψυξη, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι παρόμοια με την αποθήκευση στο ψυγείο. Ωστόσο, τα ζυμαρικά πρέπει πρώτα να κρυώσουν σε ένα δίσκο και στη συνέχεια να τοποθετηθούν σε σακουλάκια μεγάλης διάρκειας ζωής. Μπορεί να είναι χρήσιμο να γράψετε τις ημερομηνίες στη σακούλα, ώστε να γνωρίζετε πότε είναι ώρα να καταναλώσετε τα ζυμαρικά.
Τέλος, τα φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά θα μπορούσαν να στεγνώσουν ή να ζεματιστούν , όπως έκαναν οι γιαγιάδες. Όσον αφορά την πρώτη διαδικασία, θα πρέπει να στεγνώσετε την πάστα τοποθετώντας την κοντά στο καλοριφέρ ή στο φούρνο σε θερμοκρασία 50 βαθμών. Τα φρέσκα γεμιστά ζυμαρικά, από την άλλη, θα μπορούσαν να ζεματιστούν σε νερό, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή μέθοδος διατήρησης.