ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στα μισά έμειναν τα έργα της μαρίνας

Ρόδος: Στα μισά έμειναν τα έργα της μαρίνας

Κανένας δεν γνωρίζει για πόσο χρόνο ( ή χρόνια;) η Ρόδος θα εξακολουθήσει να παραμένει χωρίς μαρίνα.

Μια επίσκεψη χστο χώρο κατασκευής της μαρίνας προκάλεσε αυτό και πολλά άλλα ερωτηματικά, που αφορούν σε όλο το φάσμα του έργου – ενός από τα πιο σημαντικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και το οποίο συνδέεται άμεσα με τον θαλάσσιο τουρισμό που σίγουρα θα δώσει ώθηση γενικότερα στην τοπική οικονομία, σε συνδυασμό με τη μαρίνα του Μανδρακίου για την οποία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, σύμφωνα με το rodosalarm..

Η κατάσταση στη μαρίνα στο Ζέφυρο είναι απογοητευτική. Ένα απέραντο εργοτάξιο και στα έργα που εκτελούνται μέσα στη θάλασσα και στις χερσαίες εγκαταστάσεις. Το έργο βρίσκεται σε στασιμότητα εδώ και πολύ καιρό και είναι φανερό ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τα οποία όμως κανένας δεν δίνει εξηγήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου ξεπεράσθηκε ήδη και όπως όλα δείχνουν (εύγλωττες και οι φωτογραφίες…) η μαρίνα για να τελειώσει θα χρειασθεί να περάσουν πολλοί μήνες, ίσως και …κάτι παραπάνω. Και υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε έστω και τμηματικά από τον Ιούνιο. Αλλά μάλλον για τον επόμενα Ιούνιο θα πρέπει να τρέφουμε ελπίδες στην καλύτερη περίπτωση – και ανάλογα με τα, αγνώστου μεγέθους προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία που κατασκευάζει το έργο. Πάντως, στο εργοτάξιο επικρατεί ερημιά και αυτό μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη για τη σοβαρότητα των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την εξέλιξη του έργου.