ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη στην Αθήνα με τα ... iPhone των φαναριών!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη στην Αθήνα με τα ... iPhone των φαναριών!

Ψεύτικα κινητά τηλέφωνα iPhone έχουν... κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα.

Πρόκειται για άδειες συσκευές οι οποίες περιέχουν μόνο μια μικρή μπαταρία και ένα κομμάτι σίδερο ώστε να γίνονται βαρύτερα και να πείθουν για την αυθεντικότητά τους υποψήφιους αγοραστές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», οι επιτήδειοι ψαρεύουν συνήθως τα θύματά τους στα φανάρια ή σε κεντρικά σημεία των πόλεων όπου πλασάρουν τα προϊόντα τους ως «κλεμμένα» σε τιμή ευκαιρίας.

Άλλες φορές ισχυρίζονται ότι αναγκάζονται να τα πουλήσουν ελαφρώς μεταχειρισμένα επειδή βρέθηκαν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέφτουν στην παγίδα. Οι καταγγελίες πολλαπλασιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναφέρουν ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 200 ευρώ για την αγορά ενός δήθεν προηγμένου τηλεφώνου.

Aλλωστε, η ειδική ζελατίνη με την οποία είναι τυλιγμένο το iPhone και το κουτί στο οποίο περιέχεται καθιστούν το προϊόν ιδιαίτερα ελκυστικό.

Μετά τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις για την τιμή, τα θύματα απομακρύνονται πανευτυχή για τη συμφέρουσα συμφωνία.

Oταν, όμως, στη συνέχεια προσπαθούν να θέσουν σε λειτουργία το νεοαποκτηθέν iphone τους διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται παρά για μια άδεια «μάσκα».