ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικός τύπος: Πατριώτες στην κατανάλωση οι Έλληνες!

Τουρκικός τύπος: Πατριώτες στην κατανάλωση οι Έλληνες!

Ο τουρκικός τύπος σχολιάζει ειρωνικά την στροφή των Ελλήνων στην κατανάλωση ελληνικών προϊόντων όπως καταγράφεται σε έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εφημερίδα «Yeni Safak» με τον τίτλο «Ο γείτονας περιμένει έλεος από τα εγχώρια» γράφει ότι στην Ελλάδα που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, ο λαός στράφηκε προς τα εγχώρια προϊόντα . Η κατάσταση που προέκυψε χαρακτηρίζεται ως «πατριωτισμός της κατανάλωσης» . Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η «Vatan» με τον τίτλο « Ο ελληνικός λαός στράφηκε προς τα εγχώρια προϊόντα» .

Η «Turkiye» κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « Έγιναν πατριώτες στην κατανάλωση» . Η «Taraf», η «Bugun» και η «Aksam» γράφουν για το θέμα με τον τίτλο «Ο ελληνικός λαός στράφηκε προς τα εγχώρια προϊόντα».

Στροφή Ελλήνων στα εγχώρια προϊόντα!

Εξάλλου και δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης Hurriyet Daily News με τίτλο «Made in Greece a magic label survey» αναφέρεται στην έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία, το ένα τρίτο των Ελλήνων προτιμούν ελληνικά προϊόντα. Επιδιώκοντας να στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή οι Έλληνες επιλέγουν ελληνικά προϊόντα ακόμα και αν είναι ακριβότερα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Να σημειωθεί ότι ώθηση στην στροφή των Ελλήνων στα εγχώρια προϊόντα έδωσε και η συστηματική δράση τα 2 τελευταία χρόνια του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό, τι Παράγουμε».

Τελικά υπάρχει κάτι που να μη τους ενοχλεί;

Διαβάστε επίσης:

Οι 7 στους 10 προτιμούν ελληνικά προϊόντα

Επενδύουν 13,4 εκατ. ευρώ στην προώθηση ελληνικών προϊόντων

Ροή Ειδήσεων