ΕΛΛΑΔΑ

Ανακλήθηκαν σιρόπι φράουλας και γλυκόζης

Ανακλήθηκαν σιρόπι φράουλας και γλυκόζης

Σιρόπι φράουλας με βενζοϊκό οξύ για συντηρητικό και σιρόπι γλυκόζης με θειώδη, διαπίστωσε η Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Το βενζοϊκό οξύ, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, ενώ τα θειώδη αποτελούν αλλεργιογόνα συστατικά που οφείλουν να επισημαίνονται στη συσκευασία των προϊόντων.

Πρόκειται για τα προϊόντα:

- «Σιρόπι Φράουλας Dolcino prima qualita», σε συσκευασία του 1L, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30/05/2013. (Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία «ΤΡΟΦΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης) και

- «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», σε συσκευασία των 400 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30/07/2013. (Το προϊόν συσκευάζεται από την εταιρεία «Παρμενόπουλος Ανέστης – Βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων», Πανουργιά 25, Λαμία).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.