ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμυρίζουν σπίτια με όμβρια σε ορεινό οικισμό της Ξάνθης

Πλημμυρίζουν σπίτια με όμβρια σε ορεινό οικισμό της Ξάνθης

Ξεχασμένοι απ' τον Θεό αισθάνονται οι κάτοικοι στον ορεινό Κίδαρη οι οποίοι κάνουν λόγο για αδιαφορία και πλήρη εγκατάλειψη. Ζουν με σπασμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και χωρίς νερό!

Ούτε τα στοιχειώδη για την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών δεν διαθέτουν οι λιγοστοί κάτοικοι του ορεινού οικισμού Κίδαρη του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, οι οποίοι λένε το νερό νεράκι, ζουν με σπασμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ηια περισσότερους από τρεις μήνες οι κάτοικοι του οικισμού δεν διαθέτουν νερό για να πιουν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή οι σωλήνες του δικτύου αποχέτευσής τους είναι σπασμένες με αποτέλεσμα να λύματα να ρέουν και να ξεχειλίζουν προκαλώντας έντονη δυσφορία στους κατοίκους. Παράλληλα λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών υποδομών ακόμη μια ισχνή βροχόπτωση είναι αρκετή για να πλημμυρίσουν τα σπίτια των κατοίκων με όμβρια.

Οι κάτοικοι, που ζουν τριτοκοσμικές στιγμές, στο σύνολό τους ηλικιωμένοι είναι αναγκασμένοι λόγω της λειψυδρίας να μετακινούνται στην πλησιέστερη βρύση, λίγο έξω από το χωριό τους, ώστε να προμηθευτούν νερό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του οικισμού έχουν απευθυνθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς ωστόσο να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους. Ήδη, εάν και τραγικά καθυστερημένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επιχειρούν να καταγράψουν πλήρως τα προβλήματα των κατοίκων και να αναζητηθεί λύση, με τους κάτοικους ωστόσο να ζουν τον καθημερινό τους Γολγοθά που τους μετατρέπει, δικαιολογημένα, σε πολίτες ενός κατώτερου Θεού.