ΕΛΛΑΔΑ

Η τρόικα πήρε πίσω το αίτημα για 22.000 απολύσεις

Η τρόικα πήρε πίσω το αίτημα για 22.000 απολύσεις

Έκπληξη και εκνευρισμό προκάλεσε το απόγευμα της Δευτέρας στα υπουργεία οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης το mail της τρόικας το οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014.

Στο έγγραφο οι δανειστές ζητούσαν διορθωτικές αλλαγές σε ορισμένα νομοσχέδια καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να γίνουν 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Οι απολύσεις ήταν ένα αίτημα του ΔΝΤ και του Π. Τόμσεν.

Κύκλοι του Μαξίμου υποστήριζαν πως μεταξύ των τροϊκανών δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων, καθώς το αίτημα για απολύσεις δεν το συμμερίζονται απόλυτα οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών μόλις έλαβε το mail της τρόικας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Π. Τόμσεν και να του μεταφέρει την άρνηση της κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι συμφώνησαν απόλυτα με τον πρωθυποπυργό.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ και του μετέφερε την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης.

Ο Π. Τόμσεν αν και εξέφρασε αρχικά τη δυσφορία του, στη συνέχεια συμφώνησε με τον κ. Στουρνάρα και πήρε πίσω το αίτημά του για απολύσεις.