ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Αριθμός Μητρώου και σήμα κατατεθέν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ρόδος: Αριθμός Μητρώου και σήμα κατατεθέν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Από την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Δωδεκανήσου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες μέλη μας ότι μετά από ενέργειες του κλάδου μας ψηφίστηκε η υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού μητρώου (ΜΗ.Τ.Ε.) σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με το Ν.4070/2012 και την εγκύκλιο του Γ. Γ. του ΕΟΤ με αριθ.πρωτ. 515720/8-10-2012 σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις, οι οποίες προβάλλονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ιστοσελίδες ή ιστολόγια του διαδικτύου, αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός μητρώου της επιχείρησης (ΜΗ.Τ.Ε.) με τρόπο ώστε να καθίσταται αντιληπτός με σαφήνεια και ευκρίνεια από τους αποδέκτες του διαφημιστικού μηνύματος.

Στους παραβάτες της παραπάνω διάταξης επιβάλλεται με απόφαση του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του ΕΟΤ πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ υπέρ του ΕΟΤ.

Για το σκοπό αυτό η Ομοσπονδία μας θέλοντας να προστατέψει τα μέλη της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παράνομων καταλυμάτων στο Διαδίκτυο έχει καθιερώσει το συγκεκριμένο σήμα κατατεθέν, το οποίο πιστοποιεί τα νόμιμα καταλύματα του νομού μας.

Πατώντας πάνω του ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τον αριθμό αδείας του συγκεκριμένου καταλύματος.

Το λογότυπο αυτό μπορείτε να το ζητήσετε από την Ομοσπονδία και να το αναρτήσετε στο δικό σας διαδικτυακό χώρο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Ρoή Ειδήσεων