ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στο Ηράκλειο: Επτά καταγγελίες για παιδική κακοποίηση σε ένα μήνα

Σοκ στο Ηράκλειο: Επτά καταγγελίες για παιδική κακοποίηση σε ένα μήνα

Καταγγελίες παιδικής κακοποίησης κι αναφορές περιστατικών παραμέλησης παιδιών έχει δεχτεί ήδη από το πρώτο μήνα λειτουργίας της, η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας.

Επτά από αυτές αφορούν σε περιστατικά παιδικής βίας και δέκα σε οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η Γραμμή, η οποία μάλιστα πρόσφατα αναβαθμίστηκε, δρα υπέρ παιδιών που έχουν καταλήξει να ζουν στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι, μέσω του προγράμματος «streetwork» έχουν εντοπίσει αυτά τα παιδιά και τα έχουν «πλησιάσει» προκειμένου να τα προφυλάξουν.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας βασίζεται στην συμβουλευτική ενώ σε περιπτώσεις ιατρικών περιστατικών που αφορούν σε παιδιά , φροντίζει να προχωράει η διαδικασία ιατρικής περίθαλψης. Ακόμα, εθελοντές του Σωματείου ΟΑΣΗ παιδιού παραδίδουν μαθήματα και διοργανώνουν συλλογή τροφίμων ενώ πραγματοποιούν και συγκεντρώσεις ενημέρωσης σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με στόχο παράλληλα και την δική τους στήριξη.