ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα στήνουν οι Γιατροί του Κόσμου!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα στήνουν οι Γιατροί του Κόσμου!

Για τρίτη χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τους atenistas στήνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τη στάση Πανεπιστήμιο του μετρό.

Ένα φωτιζόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα το φτιάξουν οι Αθηναίοι από χιλιάδες κουτιά με γάλα εβαπορέ. Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι αύριο το πρωί, ενώ παράλληλα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν διεξαχθούν μικρά θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Η συγκεκριμένη δράση των Γιατρών του Κόσμου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς την πρώτη χρονιά συγκεντρώθηκαν 3.000 κουτιά γάλα, πέρυσι τα κουτιά του γάλακτος έφτασαν τις 25.000 και φέτος οι διοργανωτές ελπίζουν να αυξηθεί ο αριθμός και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Τα κουτιά με το γάλα συγκεντρώνονται με την εθελοντική προσφορά του κόσμου και σε συνεργασία με πολλά σχολεία της χώρας, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν στηθεί μικρά δέντρα από κουτιά με γάλα εβαπορέ, τα οποία σήμερα θα μεταφερθούν και θα χρησιμοποιηθούν στο στήσιμο του μεγάλου δέντρου.

Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όταν ξεστηθεί το δέντρο, τα κουτιά με το γάλα, αφού πρώτα ελεγχθούν για την καταλληλότητά τους από ανθρώπους των Γιατρών του Κόσμου, θα μοιραστούν σε άπορους και άστεγους.