ΕΛΛΑΔΑ

'Ηπειρος: Σφίγγει ο κλοιός των ιδιωτικοποιήσεων

'Ηπειρος: Σφίγγει ο κλοιός των ιδιωτικοποιήσεων

Mέσα στο επόμενο 3μηνο θα αρχίσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, που αφορούν και στην 'Ηπειρο.

Για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε βραχυπρόθεσμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, έγινε χθες σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής του Ταμείου, σύμφωνα με το epirusonline.gr.

Για την Ήπειρο σημαντικό είναι το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Ηγουμενίτσας που αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής, αλλά και του αεροδρομίου Ιωαννίνων, από το οποίο περιμένει πολλά ο τουρισμός των Ιωαννίνων.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ από την άλλη εμπλέκεται και με τον αγωγό φυσικού αερίου, αφού πλέον υπάρχει πέραν του ενός ενδιαφερόμενος για ανάπτυξη του Νοτίου Διαδρόμου ενέργειας. Εταιρίες ρωσικού ενδιαφέροντος φέρεται να εξετάζουν την περίπτωση ανάπτυξης σχεδίων για αγωγούς στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν και το σχέδιο για τον αγωγό προς την Ιταλία.

Από εκεί και πέρα, μέσα στο 2013 αναμένεται να ανοίξει και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας, του μεγάλου αυτού οδικού άξονα που έχει οδηγήσει την Ήπειρο στη μερική άρση της απομόνωσή της. Και λέμε μερική γιατί έπεται και η κατασκευή της Ιόνιας Οδού και του Ε- 65 που θα ολοκληρώσουν την οδική σύνδεση της περιφέρειας με την υπόλοιπη Ελλάδα και τα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Δρόμοι, που επίσης θα λειτουργούν από ιδιώτες.