ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκος πρέσβης: Aντίθετος με κάθε μονομερή ενέργεια ανακήρυξης ΑΟΖ

Τούρκος πρέσβης: Aντίθετος με κάθε μονομερή ενέργεια ανακήρυξης ΑΟΖ

H Tουρκία είναι αντίθετη με κάθε μονομερή ενέργεια ανακήρυξης ΑΟΖ, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Kerim Uras, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η προσέγγιση του διεθνούς δικαίου.

Σε ερώτηση σχετικά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Uras εμφανίζεται βέβαιος ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Σχετικά με τη χορήγηση δανείων από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bank σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες, ο Τούρκος πρέσβης υποστηρίζει πως δίνονται περισσότερες πιστώσεις σε Έλληνες επιχειρηματίες απ΄ότι σε μειονοτικούς.

Στην ερώτηση εαν η Τουρκία θα ζητούσε κοινή συμμετοχή σε ενεργειακές επενδύσεις στο Αιγαίο, ο πρέσβης της Τουρκίας απάντησε τα εξής: «Όπως ξέρετε η Τουρκία είναι εξαρτώμενη ενεργειακά χώρα. Εισάγουμε ενέργεια και γι΄αυτό δραστηριοποιούμαστε έντονα στην έρευμα. Η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από πηγές ενέργειας και εμείς δεν έχουμε δικές μας. Ακόμα».