ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι έκαναν για να κλέβουν από βενζινάδικα

Δείτε τι έκαναν για να κλέβουν από βενζινάδικα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστεία και κλοπές, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λάρισα τρεις Ρομά, ηλικίας 39, 21 και 17 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, μία ληστεία και τρεις κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Λαμία και Στυλίδα, μία κλοπή σε επιχείρηση στο Λιανοκλάδι, καθώς και μία αρπαγή τσάντας στη Λαμία

Ειδικότερα προχθές το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. Ε. επιβατηγό αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Στυλίδα, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60ευρώ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας και άμεσα διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε όμορους Νομούς, σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2012 έως και την 21-01-2013, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κυρίως την μέθοδο της απασχόλησης, προκειμένου να αφαιρούν χρηματικά ποσά, ενώ δεν δίσταζαν να επιτίθενται αιφνιδιαστικά και να προβαίνουν σε αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες.

Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν:

  • Μία ληστεία που διέπραξαν ο 39χρονος με τον 21χρονο την 14-01-2012 σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λαμία, από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
  • Τρεις (3) κλοπές, με την μέθοδο της απασχόλησης, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Λαμίας και στη Στυλίδα Φθιώτιδας , όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (560) ευρώ.
  • Μία (1) αρπαγή τσάντας από 38χρονη ημεδαπή που βάδιζε σε περιοχή της Λαμίας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
  • Μία (1) κλοπή από επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (22-01-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (24-01-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.