ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία η διάλεξη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Με επιτυχία η διάλεξη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), η διάλεξη με θέμα: «Πονάω… Ακούστε με… Προβλήματα ψυχοσωματικά της παιδικής ηλικίας», που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών κας Ευαγγελίας Σαρρή.

Ομιλήτρια στη διάλεξη ήταν η Δρ. Ευγενία Σουμάκη, Παιδοψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια, Επιστ. Υπεύθυνη Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας «Σπ. Δοξιάδη», Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Επόπτρια Κέντρου Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού.

Η κα Σουμάκη, μετά την ομιλία της, απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις γονέων, κυρίως για τον τρόπο συμπεριφοράς και αναγνώρισης συμπτωμάτων, που έχουν σχέση με την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών τους.

Η Αντιδήμαρχος κα Ευαγγελία Σαρρή, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μιχαλολιάκο για τη στήριξη στο έργο των Βρεφονηπιακών Σταθμών, μιλώντας στους γονείς, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η περίοδος αυτή, στους παιδικούς σταθμούς, σε ό,τι αφορά στα παιδιά μας, είναι μια δύσκολη και απαιτητική μεταβατική περίοδος, όπου καλείται το παιδί να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον.

Στόχος μας λοιπόν είναι, η άμεση και συνεχής πληροφόρησή σας σε αυτόν τον υπερευαίσθητο τομέα, που αφορά στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας.

Σήμερα που έχουν γίνει τόσες ανατροπές στη ζωή μας και που πραγματικά βρισκόμαστε - και ιδιαίτερα εσείς οι γονείς - απέναντι σε δυσεπίλυτα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά και με επιτυχία, για εμάς είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας, η σωστή ενημέρωσή σας.

Η συμβουλευτική γονέων, οι διαλέξεις, τα σεμινάρια και οι ημερίδες που διοργανώνουμε, έχουν στόχο από τη μία πλευρά να ενδυναμώσουν το ρόλο του γονέα, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί του και από την άλλη να συνεργαστούμε περισσότερο, για να βοηθήσουμε καλύτερα και πιο ουσιαστικά τα παιδιά μας.»