ΕΛΛΑΔΑ

Πόντιοι και Βορειοηπειρώτες συναντιούνται για το θέμα των συντάξεων

Πόντιοι και Βορειοηπειρώτες συναντιούνται για το θέμα των συντάξεων

Η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, σε συνεργασία με Ποντιακά Σωματεία και Βορειοηπειρωτικές Οργανώσεις κάνουν σήμερα Ενημερωτική Εκδήλωση για τ θέμα των συντάξεων τους.

Στην εν λόγω εκδήλωση, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επιτροπή Αγώνα κ. Φωτεινή Λαβασά και οι Βουλευτές κ.κ Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και Γαβριήλ Αβραμίδης ( ¨Ανεξάρτητοι Έλληνες¨), θα αναλύσουν το τεράστιο κοινωνικό και εθνικό ζήτημα που προέκυψε από τις διατάξεις του Ν.4093/2012, που προβλέπουν τη διακοπή της χορήγησης του πενιχρού βοηθήματος του Ο.Γ.Α. (ύψους 300 Ευρώ), στους ανασφάλιστους ομογενείς.

Επιπλέον, θα καθοριστούν τα περαιτέρω βήματα του αγώνα, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση των διατάξεων που καταδικάζουν τους ομογενείς σε κοινωνική, οικονομική και φυσική εξόντωση.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) , κ. Κώστας Ασκούνης, και ο κ. Κώστας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Μωμόγεροι» Καλλιθέας Αθηνών, και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).

Η εκδήλωση θα γίνει στις 18:00μ.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας (Δημαρχιακό Μέγαρο Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη και Θησέως).