ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ στα Γιάννενα: Επιτέθηκαν σε μαθητή με αλυσίδες και λοστούς

ΣΟΚ στα Γιάννενα: Επιτέθηκαν σε μαθητή με αλυσίδες και λοστούς

Θύμα ρατσιστικής βίας φαίνεται πως έπεσε ένας 17χρονος μέσα σε σχολείο στα Ιωάννινα.

Τέσσερις συνομήλικοί του, αλβανικής καταγωγής τον ξυλοκόπησαν άγρια μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών και καθηγητών. Μάλιστα, τον χτυπούσαν με αλυσίδες και λοστούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, αμέσως μετά τον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ και μέσα στο σχολείο του θύματος. Ο 17χρονος βρισκόταν στο προαύλιο όταν εισέβαλαν ξαφνικά οι δράστες και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια. Μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν δεκάδες μαθητές και καθηγητές που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, χωρίς να τολμούν να επέμβουν.

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν την Αστυνομία άνδρες της οποίας ηρέμησαν τα πνεύματα. Ωστόσο, όπως αναφέρει το metsovitis.blogspot.gr δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν συνελήφθησαν ή πρόλαβαν να διαφύγουν οι δράστες.

Πάντως, η επίθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς υπάρχει φόβος να γίνουν τα ίδια υπό μορφή αντιποίνων και τα σχολεία των Ιωαννίνων να μετατραπούν σε αρένες.

Η Αστυνομία στα Ιωάννινα ερευνά με μεγάλη προσοχή το βίαιο περιστατικό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κίνητρα ήταν ρατσιστικά!