ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για βοήθεια: Μάνα άνεργη χωρίς νερό και ΔΕΗ

Έκκληση για βοήθεια: Μάνα άνεργη χωρίς νερό και ΔΕΗ

Ένα οικογενειακό δράμα, λόγω ενδοοικογενειακής διένεξης, στην οποία αναμίχθηκαν ΔΕΗ και ΔΕΥΑΡ. Δεν υπάρχει οφειλή, υποστηρίζει η μητέρα. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό προσπαθεί να επιβιώσει μια οικογένεια στη Ρόδο και συγκεκριμένα μια μάνα με τα τρία μικρά παιδιά της.

Η οικογένεια κατοικεί σε σπίτι στο Καρακόνερο και έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό από το μεσημέρι της 5ης Φεβρουαρίου. Η μάνα είναι άρρωστη και άνεργη και το συνολικό εισόδημά της ανέρχεται στις 3.000 ευρώ το χρόνο, από τα επιδόματα των τριών παιδιών, δηλαδή 250 ευρώ το μήνα.

Όπως προκύπτει από καταγγελίες που έκανε χθες η μητέρα των τριών παιδιών, η ουσία του προβλήματος βρίσκεται σε ενδοοικογενειακή διένεξη και συγκεκριμένα από τους γονείς του πρώην συζύγου της, οι οποίοι διεκδικούν την κυριότητα του σπιτιού. Οι ίδιοι, παππούς και γιαγιά των τριών παιδιών, κατέθεσαν στη ΔΕΗ και στη ΔΕΥΑΡ έγγραφα ιδιοκτησίας του σπιτιού και ζήτησαν τη διακοπή των παροχών ρεύματος και νερού. Η διαζευγμένη μητέρα με τα τρία παιδιά υποστηρίζει ότι δεν έχει καμιά οφειλή ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΥΑΡ και εύλογα αναρωτιέται γιατί έγινε η διακοπή.

Και είναι εύλογο το ερώτημα, διότι ΔΕΗ και ΔΕΥΑΡ διέκοψαν τις παροχές τους από ένα σπίτι για το οποίο δεν εκκρεμεί καμιά οφειλή, επεμβαίνοντας έτσι σε μια ενδοοικογενειακή διένεξη ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σπιτιού, για την οποία –διένεξη- δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα.

Αλλά πέρα από τα παραπάνω, η ίδια οικογένεια μαστίζεται από μεγάλη ανέχεια, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα διαβίωσης. Γι’ αυτό και γίνεται έκκληση για προσφορά κάθε είδους βοήθειας από όσους μπορούν και θέλουν.

• (Το όνομα της μητέρας είναι Ειρήνη και το τηλέφωνό της 6957088208).

ΠΗΓΗ RODOSALARM