ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Υπό κατάληψη το Εργατικό Κέντρο Βόλου
Ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε νωρίτερα τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου...

Ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε νωρίτερα τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ως ένδειξη συμπαράστασης στα ανοιχτά μέτωπα "κοινωνικού αγώνα". Αναλυτικά, στο κείμενο που εξέδωσαν, αναφέρουν μεταξύ άλλων:


«Η απεγνωσμένη προσπάθεια Μ.Μ.Ε, πολιτικών και εργοδοσίας να μας πείσουν για το μονόδρομο του Μνημονίου και το αδιάβλητο της πολιτικής τους έχει βρεί πιστούς ακροατές στους καταθλιμμένους, υπνωτισμένους, απαθείς και άβουλους.


Με συνεχείς επικλήσεις στο συναίσθημα και δημιουργία ενοχής τύπου “μαζί τα φάγαμε” “δεν γίνεται αλλιώς άντε τώρα τα κεφάλια κάτω ", η λασπολογία κατά των αντιστεκόμενων μαζών (τεμπέληδες-τζαμπατζήδες κτλ) που στοχεύουν στην ενεργοποίηση συντηρητικών κοινωνικών αντανακλαστικών και με άγρια καταστολή και ποινικοποίηση άνευ προηγουμένου όσων επαναστατούν συνθέτουν τα ένστιχτα επιβίωσης ενός χρεοκοπημένου συστήματος με βασική αξία την εκμετάλλευση του Άλλου.


Από το μαζικό κίνημα άρνησης στις συγκοινωνίες και τα διόδια "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που τώρα ποινικοποιείται ως τους 300 εργάτες μετανάστες που είχαν το θάρρος να υψώσουν φωνή, την αξιοπρέπεια να κάνουν απεργία πείνας για 23 μέρες τώρα και τους κατοίκους της Κερατέας που εδώ και δύο μήνες πολεμούν για να μην γίνει ο τόπος τους χωματερή και τους πάνω από 45 πολιτικούς κρατουμένους που η αντίληψη ζωής τους τούς εξασφάλισε δημοκρατικά μία θέση στον κορυδαλλό. Η κρατική τρομοκρατία είναι πια παντού.


(…) Σήμερα Πέμπτη 17/2 προχωρήσαμε σε μονοήμερη κατάληψη του Εργατικό Κέντρο Βόλου και καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στις 7:00 μμ τον κόσμο του Βόλου σε μια προσπάθεια περαιτέρω συσπείρωσης και οργάνωσης ενόψει της γενικής απεργίας στις 23/2».