ΕΛΛΑΔΑ

Πήραν ακόμη ... και τα μανουάλια!

Πήραν ακόμη ... και τα μανουάλια!

Επιδρομή κλεφτών σε ξωκκλήσια στο Αβδού!


Ούτε τα μανουάλια δεν άφησαν, κλέφτες, που έκαναν επιδρομή σε τέσσερα ξωκλήσια στην περιοχή του Αβδού στην Κρήτη. Ολόκληρη η περιοχή είναι ανάστατη, ενώ ήδη ο εφημέριος του χωριού έχει υποβάλλει μήνυση σύμφωνα με το cretalive

Ο Άγιος Γεώργιος στις Μελανιές, το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μέσα στο φράγμα, ο Άγιος Νικόλαος και το εκκλησάκι της Κεράς Παναγιάς μπήκαν στο στόχαστρο των κλεφτών, που ... δε δυσκολεύτηκαν πολύ, αφού οι εκκλησίες δεν ήταν κλειδωμένες, παραμένοντας ανοιχτές για τους πιστούς.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι κλοπές έγιναν την ίδια ημέρα κι από τα ίδια άτομα, έγιναν ωστόσο αντιληπτές πριν από λίγες ημέρες όταν ο πρόεδρος της κοινότητας πήγε σε ένα από αυτά με τη σύζυγο του για να ανάψουν τα καντήλια.

Οι δράστες έκλεψαν τα μανουάλια από τα τέσσερα ξωκκλήσια, τα καντήλια, μια καμπάνα, ακόμη ... και τα αναλόγια των ψαλτών από τις τρεις εκκλησίες, ενώ από μία έκλεψαν ... και τα πλαστικά σκαμπό για τους πιστούς!

Υπολογίζεται ότι η ζημιά από την κλοπή υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, κι αυτό γιατί δεν αφήνονται στις εκκλησίες τάματα ή χρήματα στο παγκάρι.