ΕΛΛΑΔΑ

Άδειασαν τα γραφεία της Πολεοδομίας Πειραιά - Αποκλειστική δήλωση

Άδειασαν τα γραφεία της Πολεοδομίας Πειραιά - Αποκλειστική δήλωση

Διαρρήκτες μπήκαν στα γραφεία της πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά και πήραν 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Είναι άξιο αναφοράς το θράσος των διαρρηκτών, καθώς τα γραφεία της Πολεοδομίας στεγάζονται σε κεντρικότατο δρόμο και πιο συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Θηβών στην Παλαιά Κοκκινιά.

Ανάστατοι οι υπάλληλοι το πρωί ήρθαν αντιμέτωποι με μια εικόνα καταστροφής.

Αμέσως ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος και κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Η αστυνομία κατέφθασε αμέσως προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για τη μεταφορά των 60 ηλεκτρονικών υπολογιστών απαιτείται τουλάχιστον ένα μικρό φορτηγό, το οποίο θα παρέμεινε στην περιοχή για αρκετή ώρα. Για αυτό και όλες οι έρευνες έχουν στραφεί γύρω από αυτό το δεδομένο. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα κληθούν να δώσουν κατάθεση για το εάν είδαν κάτι αξιοπερίεργο το βράδυ της Παρασκευής ή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών, Γιάννης Μελάς έχει αναλάβει το δύσκολο έργο για την αναζήτηση και διάσωση όσων αρχείων είχαν αποθηκευτεί στον κεντρικό σέρβερ του Δήμου Πειραιά, καθώς και την άμεση αντικατάσταση των 60 υπολογιστών που είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο newsbomb.gr o Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών Πειραιά, κ. Μελάς ανέφερε: «Μέσα στο Σαββατοκύριακο μπήκαν διαρρήκτες στην Πολεοδομία. Έχουν κλαπεί περίπου 60 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ διάρρηξη έγινε και σε κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. Ήρθε η αστυνομία, πήραν αποτυπώματα και διεξάγονται έρευνες. Υπάρχει ένας σκληρός δίσκος στον οποίο γινόταν back up, ωστόσο πρέπει να γίνει έλεγχος για να δούμε αν έχουν χαθεί αρχεία».

Κάντε κλικ και δείτε τις φωτογραφίες...