ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυβαν χασίς στα καρπούζια

Έκρυβαν χασίς στα καρπούζια

Κύκλωμα που διακινούσε και εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης μέσα σε νταλίκες φορτωμένες με καρπούζια, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν ένα ανδρόγυνο Μολδαβών, μέλος το κυκλώματος, που μετέφερε πάνω από 45 κιλά χασίς, τα οποία ήταν κρυμμένα στο φορτηγό με αγροτικά προϊόντα, με τελικό προορισμό την Ολλανδία.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού, ο οποίος όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, αποτελεί τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Αλισσού Αχαΐας, ένα φορτηγό στο όποιο επέβαιναν το ανδρόγυνο των Μολδαβών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της νταλίκας, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους άνω των 45 κιλών, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε 42 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Το συγκεκριμένο φορτηγό αυτοκίνητο έφερε βουλγαρικές πινακίδες και μετέφερε καρπούζια από την Ελλάδα στην Ολλανδία, μέσω του λιμανιού της Πάτρας. το πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος χθες το πρωί στον Ασπρόπυργο Αττικής, παρέδωσε τα ναρκωτικά στον 35χρονο Μολδαβό, τοποθετώντας τα στις μπαγκαζιέρες του οχήματος.

Πριν από τη σύλληψή τους στον Αλισσό Αχαΐας, το ζευγάρι των Μολδαβών είχε μεταβεί στην περιοχή των Λεχαινών Ηλείας, όπου φόρτωσαν αγροτικό εμπόρευμα (καρπούζια) με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς επίσης κατασχέθηκε και το φορτηγό, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης των εμπλεκομένων και την τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες πράξεις.