Στο ΣτΕ τρία πρώην διευθυντικά στελέχη της PROTON

NEWSBOMB

Στο ΣτΕ τρία πρώην διευθυντικά στελέχη της PROTON

Ζητούν την ακύρωση προστίμων

Την ακύρωση των προστίμων συνολικού ύψους 395.000 ευρώ που τους επιβλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρία πρώην διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας Proton επί προεδρίας του προφυλακισμένου σήμερα στον Κορυδαλλό Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Οι προσφεύγοντες, υποστηρίζουν ότι η επιβολή των προστίμων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λόγω του μεγάλου ύψους τους, παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ οι σχετικές αποφάσεις της ΤτΕ «παράνομα στερούνται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας» και έχουν «εσφαλμένη και ελλιπή αιτιολογία».

Ακόμη, αναφέρουν ότι δεν προκύπτει το νόμιμο της συγκρότησης της αρμόδιας επιτροπής που επέβαλε τα πρόστιμα.

Ειδικότερα στο ΣτΕ προσέφυγαν:

Ο Αθανάσιος Τσοτσορός, πρώην διευθυντής «της διεύθυνσης εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής» και υπεύθυνος για «την αξιολόγηση των ειδοποιήσεων περί ύποπτης ή ασυνήθους συναλλαγής», ο οποίος ζητεί να ακυρωθεί η από 5.2.2013 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) με την οποία του επιβλήθηκε πρόστιμο 115.000 ευρώ για 11 παραβάσεις που προέκυψαν κατόπιν ειδικού ελέγχου της ΤτΕ.

Ο Νίκος Κουντουράκης, πρώην διευθυντής κανονιστικής συμμόρφωσης, ο οποίος ζητεί να ακυρωθεί το πρόστιμο των 125.000 ευρώ που του επιβλήθηκε (5.2.2013) από τη ΤτΕ για 13 παραβάσεις.

Ο Δημήτρη Σαραμαντής, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εν λόγω Τράπεζας, ο οποίος ζητεί να ακυρωθεί το πρόστιμο των 155.000 ευρώ που του επιβλήθηκε για ανεπαρκή εποπτεία επί των υπηρεσιών, υπαλλήλων και δραστηριοτήτων της Proton. Η ανεπαρκής αυτή εποπτεία είχε ως αποτέλεσμα την πλημμελή εφαρμογή από την πλευρά της Τράπεζας των υποχρεώσεών της έναντι του νομοθετικού πλαισίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της Proton εμπλέκονται συνολικά 32 πρόσωπα για επισφαλείς δανειοδοτήσεις ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κατέληξαν είτε εμμέσως είτε αμέσως σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης (των 700 εκ. ευρώ), απάτης, συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved