ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: «Η Ελλάδα γίνεται σκληρή με τους νταήδες φοροφυγάδες»

Reuters: «Η Ελλάδα γίνεται σκληρή με τους νταήδες φοροφυγάδες»

Στο πρακτορείο Reuters γίνεται αναφορά στην φοροδιαφυγή στην Ελλάδα μέσα από άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται σκληρή με τους νταήδες φοροφυγάδες».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο περιστατικό της Κρήτης, όπου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν είχαν κόψει αποδείξεις και έδιωξαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Αναφορά κάνει και σε παρόμοιο περιστατικό που είχε συμβεί και πέρυσι τον Αύγουστο στην Ύδρα.

«Οι Έλληνες ιδιοκτήτες καταστημάτων αντιστέκονται στους φορολογικούς ελέγχους και τις κυρώσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν εάν παρανομούν, όπως το κλείσιμο για ένα μήνα της επιχείρησής τους, την ώρα που διεθνείς δανειστές ασκούν πιέσεις στην Αθήνα για συλλογή εσόδων», επισημαίνει το Reuters.

Με εκατομμύρια επισκεπτών να κατακλύζουν τις παραλίες της χώρας τον Αύγουστο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στοχεύουν δημοφιλή θέρετρα, όπου παραδοσιακά η φοροδιαφυγή είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει το πρακτορείο.

«Η επιβολή κυρώσεων είναι το τελευταίο δείγμα της προσπάθειας της Αθήνας να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα του αδύναμου φοροεισπρακτικού της μηχανισμού, που αποτελεί και ένα μεγάλο σημείο τριβής με την τρόικα».