ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΑΤΜ

Σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης τραπεζών (ΑΤΜ) από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 29χρονος, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά κατά τη χθεσινή επιχείρηση στο Ζαφύρι, όπου και εντοπίστηκε ΑΤΜ που είχαν αφαιρέσει δράστες από σούπερ – μάρκετ στη Γλυφάδα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών, εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, περιλαμβάνει ακόμα δέκα άτομα, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας και τα υπόλοιπα μέλη της είχαν διαπράξει από τα τέλη του περασμένου Μαΐου τέσσερις κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής ΑΤΜ.

Όπως προέκυψε επίσης από την έρευνα των αρχών, ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί στις 13.05.2013 από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.