ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώνονται οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών

Ανακοινώνονται οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών

Θέμα λίγων ωρών είναι η ανακοίνωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων 4.600 εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το θέμα κρατάει σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έως σήμερα δεν ξέρουν πού θα κληθούν να παρουσιαστούν την νέα χρονιά.

Ήδη έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για μεταθέσεις.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000 άτομα (από 12.000 σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί).

Το υπουργείο Παιδείας θα κάνει φέτος ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία και εκπρόσωποι του υπολογίζουν ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τα 2.500 άτομα.

Αποφασίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί για τις κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, οριστική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα λάβουν σήμερα σε συνεδρίασή τους οι ΕΛΜΕ, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να απειλεί με απεργία διαρκείας.

Η κυβέρνηση λέει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτέμβρη ακόμη και αν χρειαστεί να επιστρατευτούν οι εκπαιδευτικοί.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης είχαν επιστρατευτεί λίγο πριν από την έναρξη των πανελλαδικών, αφότου είχαν κηρύξει απεργία για τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων.

«Την Τρίτη έχουμε την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε τις κινητοποιήσεις οπωσδήποτε θα υπάρξει συντονισμός όλων των οργανώσεων του Δημοσίου» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αρβανιτόπουλος: Δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού

Ανατροπές για χιλιάδες εκπαιδευτικούς