ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νέα δικαίωση υπερχρεωμένης οικογένειας πολυτέκνων

Κρήτη: Νέα δικαίωση υπερχρεωμένης οικογένειας πολυτέκνων

Οικονομική «ανάσα» έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σε υπερχρεωμένη οικογένεια πολυτέκνων συνταξιούχων γήρατος -σύζυγος του Ι.Κ.Α. και η σύζυγος ευρισκόμενη σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο του δημοσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας οι δανειολήπτες είναι μέλη, περιήλθαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, εξ αιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσεως που επικρατεί στην Ελλάδα, η οποία είχε αντίκτυπο και στην σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να θελήσουν να αιτήσουν την ένταξή τους στο ν. 3869/2010.

Επί της ουσίας της απόφασης, πρόκειται για υπόθεση που και οι δύο σύζυγοι τυγχάνουν υπερχρεωμένοι είτε ως οφειλέτες είτε ως εγγυητές αλλήλων σε πέντε Τραπεζικές εταιρείες αλλά και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορα Τραπεζικά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια , αλλά και στεγαστικά δάνεια) συνολικού χρέους του συζύγου 85.119,02 ευρώ, της δε συζύγου 106.907,66 ευρώ. Σύμφωνα με το flashnews, το εισόδημά τους κυρίως προέρχεται από την σύνταξη του συζύγου η οποία έχει εμφανώς μειωθεί φθάνοντας σήμερα στο ποσό των 1.368.97 Ευρώ/μήνα , για την βιοτική ύπαρξη του ίδιου της συζύγου και ενός ανήλικου εκ των τεσσάρων τέκνων που υποχρεούται να συντηρεί, ακόμα έχει και ένα μικρό ποσό των 50 Ευρώ/μηνιαίως από γεωργικά εισοδήματα.

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν ικανοποιητικά και κύρια κατοικία την οποία αίτησαν την εξαίρεσή της από την εκποίηση, αλλά και διάφορα αγροτεμάχια τα οποία έθεσαν στην κρίση του Δικαστηρίου.