ΕΛΛΑΔΑ

Ιδού ο φάκελος-βόμβα που εστάλη στον Ανακριτή για τους Σ.Π.Φ.

Ιδού ο φάκελος-βόμβα που εστάλη στον Ανακριτή για τους Σ.Π.Φ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι πανομοιότυπος με παγιδευμένους φακέλους που έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου που εστάλη στον ειδικό Εφέτη-Ανακριτή, κ. Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος φάκελος, που ανεφλέγη στο σπίτι του δικαστικού στο Χολαργό, είναι πανομοιότυπος με άλλους παγιδευμένους φακέλους, οι οποίοι έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από 8 μπαταρίες 1,5 βολτ, πυρίτιδα κυνηγιού και ένα λαμπάκι.

Ήταν τοποθετημένος μέσα σε ντοσιέ, ο οποίος με τη σειρά του βρισκόταν σε έναν φάκελο, που είχε φτάσει στην πολυκατοικία μέσω ταχυδρομείου.

Αποστολέας φαινόταν η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και παραλήπτης ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

fakelos

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μηχανισμός ανάφλεξης προσομοιάζει σε εκείνον που είχε σταλεί στις 17 Ιουλίου στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών με παραλήπτη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο φάκελος παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.\

fakelos2

Η προειδοποίηση, το «χτύπημα» και το «Σχέδιο Φοίνικας»

Όλα συνέβησαν όταν ένοικος της πολυκατοικίας και γειτόνισσα του δικαστικού του παρέδωσε την αλληλογραφία που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της απουσίας του.
Ο ανακριτής μόλις είδε τον φάκελο, ο οποίος έφτασε πριν τον Δεκαπενταύγουστο του φάνηκε «περίεργος». Τον πέταξε στο πάτωμα και τότε αυτός ανεφλέγη, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το όνομα του συγκεκριμένου δικαστικού βρισκόταν στη λίστα των «χτυπημάτων» που συμπεριλαμβάνονται στο «Σχέδιο Φοίνικας». Μάλιστα, σε πρόσφατη προκήρυξη υπήρξαν ανοιχτές απειλές εναντίον του κ. Μόκκα.

Διαβάστε επίσης:

«Βλέπουν» συνεργασία FAI – «Πυρήνων» για τον φάκελο – βόμβα

Συνεργασία FAI-Πυρήνων «δείχνει» ο φάκελος στον δικαστικό

Φάκελος με πυρίτιδα «έσκασε» σε σπίτι δικαστικού στο Χολαργό