ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά λιμενικών της Πάρου

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά λιμενικών της Πάρου

Σε ένα πρωτοφανές και άκρως προκλητικό περιστατικό πρωταγωνίστησε μια ένστολη γυναίκα η όποια υπηρετεί στο λιμενικό σώμα Πάρου.

Η λιμενικός, που συμφώνα με καταγγελίες μόνιμων κατοίκων του νησιού αλλά και τουριστών των οποίων τα στοιχεία είναι στη διάθεση των αρχών, σε μια επίδειξη ισχύως θέλησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που της παρέχει ο νόμος για να κόψει κλήση(!!) σε έναν, επί πολλά έτη επισκέπτη του νησιού.

Σύμφωνα με το vimaonline.gr, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις αρχές Αύγουστου και συγκεκριμένα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Παροικιάς, όπου βρίσκεται εκτός της προβλήτας του λιμανιού.

Ο οδηγός του Ι.Χ «τόλμησε» (!!!) να παρκάρει, για λιγότερο από τρία λεπτά, το αυτοκίνητο του σε μια ειδική λωρίδα η όποια έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο για να σταθμεύουν τα ΤΑΧΙ, στην όποια αξίζει να σημειωθεί, ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ούτε ένα σταθμευμένο ΤΑΧΙ.

Η ένστολη γυναίκα και ενώ βρισκόταν κοντά στην προβλήτα του λιμανιού, μόλις αντιλήφτηκε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο συγκριμένο σημείο, σχεδόν τρέχοντας(!!) έφυγε από το πόστο της και έσπευσε να κόψει κλήση στον «παραβάτη».

Ο οδηγός του Ι.Χ, που είχε παραμείνει μέσα στο αυτοκίνητο του, αντιλαμβανόμενος τις προθέσεις της λιμενικού, άνοιξε το παράθυρό του και με ευγενικό τρόπο προσπάθησε να της εξηγήσει πως δε θα καθυστερούσε περισσότερο από δύο-τρία λεπτά, αφού περίμενε τα παιδιά του να πάρουν το παγωτό τους και να επιστρέψουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν.

Η υπάλληλος της υπηρεσίας όμως εξάντλησε όλα τα περιθώρια της αυστηρότητάς της και δεν συμμερίστηκε καθόλου το επιχείρημα του οδηγού. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αγνόησε και τις εντολές του επικεφαλής του λιμενικού σώματος του νησιού, ο όποιος σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην υπηρεσία, έδωσε εντολή στους συναδέλφους του να είναι ποιο ελαστικοί με τους επισκέπτες και να τους επιτρέπουν την ολιγόλεπτη στάθμευση, ακόμη και στον εσωτερικό χώρο του λιμανιού, καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται το νησί, οι χώροι στάθμευσης είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Η «ευσυνείδητη» λιμενικός, αψηφώντας τις εντολές του ανωτέρου της και χωρίς να δείξει τη στοιχειώδη ευαισθησία, τουλάχιστον απέναντι στα φοβισμένα βλέμματα δυο μικρών παιδιών, συνέχισε αμείλικτη το έργο της σε μια πρωτοφανή επίδειξη (κατάχρησης;) εξουσίας.

Ο οδηγός συνέχισε να ζητά από την ένστολη γυναίκα να δείξει μια μικρή επιείκεια και σχεδόν παρακαλώντας, της ζητούσε να μην του επιδώσει το πρόστιμο. Μάταια όμως!
Ο υπερβάλλοντας ζήλος που έδειξε η συγκεκριμένη (γνωστή και στο παρελθόν, σύμφωνα με μαρτυρίες, για παρόμοιες συμπεριφορές της) την έκανε... άκουσον, άκουσον(!!!), να ζητήσει ενισχύσεις ακόμη και από τους συναδέλφους της.
Στο σημείο έφτασαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άλλοι τέσσερις λιμενικοί, οι οποίοι να σημειωθεί ότι εγκατέλειψαν το νευραλγικό πόστο εντός του λιμανιού που επιτηρούσαν, και έτρεξαν για να υποστηρίξουν και να υπερασπιστούν τη συνάδελφό τους, επιδεικνύοντας προκλητικά το ανάστημα και τα σωματικά τους προσόντα στον διαμαρτυρόμενο οδηγό.

Ο οδηγός άκουγε ταραγμένος τα κλάματα των μικρών παιδιών του που του φώναζαν να φύγουν γρήγορα για να μην τον στείλουν στη φυλακή οι «αστυνομικοί».
Ανήμπορος να δώσει οποιαδήποτε άλλη εξήγηση και θέλοντας να προστατεύσει τον ίδιο και τα παιδιά του από τις ανάρμοστες προθέσεις των συγκεκριμένων ανδρών, αποχώρησε από το σημείο. Την επόμενη μέρα όμως επισκέφτηκε το λιμεναρχείο, ζήτησε να δει τον λιμενάρχη και διαμαρτυρήθηκε όχι για την κλήση που τελικά πήρε, αλλά για την ακραία και προκλητική συμπεριφορά των λιμενικών.
Συμφώνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Λιμενάρχης κάλεσε σε απολογία τους συναδέλφους του και ζήτησε τους λόγους για τους οποίους δεν υπάκουσαν στις εντολές του, ενώ καταδίκασε την προκλητική συμπεριφορά τους απέναντι στους πολίτες- επισκέπτες του νησιού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως συγκεκριμένες, ακραίες και προκλητικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί και στο άμεσο παρελθόν από άνδρες του λιμενικού σώματος της Πάρου.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από το συγκεκριμένο περιστατικό, συμφώνα με μαρτυρίες δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, δυο λιμενικοί ζήτησαν από έναν άλλον οδηγό να μετακινήσει το αυτοκίνητό του και όταν αυτός τόλμησε να τους πει πως δεν μπορεί να το κάνει γιατί έχει ξεμείνει από καύσιμα, εκείνοι του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά και στη συνεχεία χειροδίκησαν εναντίον του.

Όλα αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά εκθέτουν, πρωτίστως, την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αφού η φιλοσοφία του για τον τρόπο αντιμετώπισης ζητημάτων, που προκύπτουν στην καθημερινότητα μας, είναι σαφής: «Μπορεί σε ορισμένα θέματα να έχουμε διαφορετική θεώρηση, αλλά με κοινή λογική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να συνεννοηθούμε στα μικρά ή στα μεγάλα που θα συναντήσουμε μπροστά μας».