ΕΛΛΑΔΑ

Eπεισόδια σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του Φύσσα (Φωτό & Βίντεο)

Eπεισόδια σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του Φύσσα (Φωτό & Βίντεο)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες όλη η χώρα μετά την είδηση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το seleo.gr κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

1

Επεισόδια στη Θράκη

Σύμφωνα με το ThrakiToday, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξε μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Ακολούθησαν συμπλοκές με τους άνδρες της Αστυνομίας να πετούν χημικά απομακρύνοντας τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πετώντας πέτρες και σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Οι αντιεξουσιαστές παράλληλα, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στο κέντρο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας τα σκουπίδια στο οδόστρωμα και κλείνοντας τον δρόμο.

4

Συμπλοκές στη Ξάνθη

Συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη αντιεξουσιαστών οργανώσεων και δυνάμεων της Αστυνομίας έγιναν το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη και ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ένταση στη Λαμία

Eνταση και φραστικές αντιπαραθέσεις επικράτησαν κατά την διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και στην Λαμία

Σύμφωνα με το lamiastar.gr δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Πάρκου και στην συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αγρίνιο: Επεισόδια δίπλα στο αστυνομικό μέγαρο

Σε συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας κατέληξε η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο.

Στην προσπάθεια τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ. Όπως γράφει το cityvoice.gr ακολούθησε πετροπόλεμος,φωτιές σε κάδους με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα.

Λίγο αργότερα η ένταση εκτονώθηκε με τους διαδηλωτές να αποχωρούν από το σημείο ενώ αστυνομικοί παραμένουν τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση όσο και σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η εθνική οδός από το ύψος των κόμβων sprider μέχρι τα φανάρια του Αγίου Δημητρίου έμεινε κλειστή για λίγα λεπτά, ωστόσο τώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε ο Βόλος

Με μία μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, που εξελίχθηκε σε μια ογκώδη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αντέδρασαν οι Βολιώτες, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου.

Η πολυπληθής πορεία, όπως αναφέρει το e-volos.gr, αποτελούμενη από μέλη πολιτικών φορέων, συλλογικοτήτων, αντιφασιστών και απλών πολιτών, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας κινήθηκε στις οδούς Ιάσονος, Αργοναυτών, στο μέσον της οποίας την εμφάνισή τους έκαναν διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ακολούθησαν την πορεία στο πέρασμά της από τις οδούς Δημητριάδος, Καρτάλη και Γαζή, όπου και κατέληξε στο σημείο εκκίνησής της.

Κατά την διάρκεια της πορείας ακούστηκαν αντιφασιστικά μηνύματα, σε ένα κλίμα ανείπωτης θλίψης και ταυτόχρονα οργής, για τον άδικο χαμό του 34χρονου, ο οποίος "έπεσε" για κίνητρα πολιτικά, γυρίζοντας τη χώρα στο παρελθόν και απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την αξία της πολιτικής.

Πάτρα: Στις φλόγες το κέντρο

Στη Πάτρα έγιναν 25 προσαγωγές ενώ προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και Ι.Χ. Ένα άτομο, σύμφωνα με το patris.gr, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχει τραυματιστεί ελαφρά. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να τον μεταφέρουν οι σύντροφοί του προς το ασθενοφόρο, αλλά αυτοί τον αρνήθηκαν και τον μετέφεραν μόνοι τους προς την αντίθετη πλευρά.

Kρήτη: Πεδίο μάχης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σε πάνω από 10 υποκαταστήματων τραπεζών στη λεωφόρο Ικάρου έχουν προκληθεί υλικές ζημιές ενώ φωτιέςάναψαν σχεδόν σε όλους τους κάδους απορριμμάτων. Λίγο νωρίτερα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η λεωφόρος Ηροδότου στην Αλικαρνασσό μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, αστυνομικές δυνάμεις έριξαν ποσότητα δακρυγόνων με σκοπό να απομακρύνουν ομάδες που φορούσαν κουκούλες και κράνη.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα δακρυγόνα ήταν αφόρητα αποπνικτική με αποτέλεσμα οι ομάδες των κουκουλοφόρων να "διαλυθούν" και να φύγουν στους γύρω δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο 45χρονος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα

Πολιτική θύελλα μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Το Σάββατο θα απολογηθεί ο 45χρονος για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Θεσσαλονίκη: Αποκλιμάκωση της έντασης-Δεκάδες προσαγωγές

Επεισόδια στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Επίθεση σε συνεργείο του ΑΝΤ1 στο Κερατσίνι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι (pics)

Σβόμποντα: Ο Σαμαράς να θέσει τώρα τέλος στην Χ.Α.!

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (pics)

Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα χτύπησε «κόκκινο»!

Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Πήραν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής

Ομολόγησε ο δολοφόνος – Παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Θλίψη και οργή στο Facebook του Π.Φύσσα

«Οι κάτοικοι μου είπαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής»

Νεκρός 34χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας

Η ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Αυτός είναι ο 34χρονος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Κασιδιάρης: Η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Η ασφάλεια εξετάζει τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 34χρονος που μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι

Ένας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι