ΕΛΛΑΔΑ

Για τη «βαρβαρότητα» της Χρυσής Αυγής μιλά ο Κώστας Γαβράς

Για τη «βαρβαρότητα» της Χρυσής Αυγής μιλά ο Κώστας Γαβράς

Στη Χρυσή Αυγή και τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν» είπε ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης στο Greek Reporter.

«Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» τόνισε ο κ. Γαβράς, μιλώντας από το Λος Άντζελες, όπου παρευρέθηκε σε ειδική προβολή της ταινίας του Το Τσεκούρι.

«Η λύση δεν είναι να αρχίσουμε να πυροβολούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να διδάξουμε στους Έλληνες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη λύση στα προβλήματά τους, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι και ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας» επισήμανε ο σκηνοθέτης.

«Χάρηκα που έμαθα ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα: είναι δολοφόνοι. Σκοτώνουν ανθρώπους και χτυπούν ανθρώπους, στρέφονται κατά των μεταναστών» πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα. Αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει να τους σεβόμαστε. Είμαι και εγώ μετανάστης στη Γαλλία και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αν και με αποδέχθηκε ο γαλλικός λαός» συμπλήρωσε ο κ. Γαβράς.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να γυρίσει μια ταινία για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δολοφονία του Φύσσα, ο σκηνοθέτης είπε: «Είναι σημαντικό να γυρίζονται ταινίες για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω.

Μιλώντας για την επιτυχία των ελλήνων κινηματογραφιστών, ο σκηνοθέτης είπε:«Χαίρομαι που βλέπω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα, αλλά λυπάμαι που υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα -όπως η ανεργία. Πρόκειται για ένα είδος δράματος -αν όχι τραγωδίας-, αυτό που ζουν οι Έλληνες» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθεση - ΒΟΜΒΑ: Με εντολή Μιχαλολιάκου η δολοφονία του Φύσσα

Ο Η.Κασιδιάρης ρίχνει... βόμβες στην εφημερίδα NEWSBOMB που κυκλοφορεί

«Η σκιώδης κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής»

Απομονωμένοι με τηλεόραση και εφημερίδες οι «3» της ΧΑ στον Κορυδαλλό

Μιχαλολιάκος: «Καθαρίστε» τον Περίανδρο και τον παλιό λοχαγό της Χ.Α.