ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο και πάλι ο Β. Παπαγεωργόπουλος (Video)

Στο εδώλιο και πάλι ο Β. Παπαγεωργόπουλος (Video)

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς η υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, για την οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη προ οκτώ μηνών από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, θα επανεξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο.


Μαζί του θα δικαστούν και ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη, καθώς και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

Με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, ο Β. Παπαγεωργόπουλος διατείνεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση», που σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπολογίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά του και ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δήμαρχος έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης λίγη ώρα μετά τις 9.

Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί εκεί τον υποδέχτηκε θερμά. Με χειροκροτήματα οι υποστηρικτές του προσπάθησαν να του τονώσουν το ηθικό λίγο πριν την επανεξέταση της δίκης της υπεξαίρεσης. Στο δικαστήριο έφτασε πριν από λίγο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας.

πηγή: seleo.gr