ΕΛΛΑΔΑ

«Μειώστε το φόρο στο πετρέλαιο για να σωθούμε από την αιθαλομίχλη»

«Μειώστε το φόρο στο πετρέλαιο για να σωθούμε από την αιθαλομίχλη»

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών του newsbomb.gr για να λυθεί το πρόβλημα με το «νέφος- δηλητήριο» που αναπνέουμε

Η εκρηκτική αύξηση της αιθαλομίχλης το φετινό χειμώνα έχει αναδειχθεί σε φλέγον ζήτημα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο δραματικός πολλαπλασιασμός των αέριων ρύπων απειλεί την υγεία των πολιτών και απαιτεί τη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ωστόσο, παρά τις δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουν επιστήμονες και ιατρικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, η κυβέρνηση επικαλούμενη τον αόριστο φόβο του λαθρεμπορίου, αρνείται να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, επιμένοντας σε ένα μέτρο που οδηγεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ζει σε παγωμένα σπίτια, καίγοντας ακατάλληλα υλικά προκειμένου να ζεσταθεί, σε ένα μέτρο που δεν απέφερε καν τα αναμενόμενα έσοδα στα κρατικά ταμεία, παρά μόνο έκανε τον ουρανό των μεγάλων αστικών κέντρων να μοιάζει... με το Πεκίνο και τις πνευμονολογικές κλινικές της χώρας να είναι σε επιφυλακή.

aithalomixli

Η εμμονή αυτή της κυβέρνησης βρίσκει αντίθετη την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Newsbomb.gr, στο οποίο πήραν μέρος 13224 μοναδικοί αναγνώστες.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση στην οποία καλούνταν να απαντήσουν οι πολίτες ήταν η εξής: «Η κυβέρνηση επιμένει, δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο με αποτέλεσμα η αιθαλομίχλη να απειλεί την υγεία μας. Τι πρέπει να συμβεί για να λυθεί το πρόβλημα;»

Το 94,58% των πολιτών, δηλαδή 12507 πολίτες, απάντησαν ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης.
Το 2,14% (283 ψήφοι) απάντησαν ότι πρέπει να δοθεί σε περισσότερους Έλληνες το επίδομα θέρμανσης, ενώ 216 αναγνώστες (1,63%) απάντησαν ότι οι πολίτες πρέπει να ελαττώσουν την καύση ξύλων σε τζάκια και ξυλόσομπες.
Τέλος, 218 αναγνώστες (1,65%) δεν είχαν γνώμη για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ: Μειώστε τώρα τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης

Η αιθαλομίχλη «πνίγει» την κυβέρνηση

Δραματική έκκληση: Πάρτε μέτρα, η αιθαλομίχλη απειλεί την υγεία μας

«Όσοι ζητούν μείωση του ΕΦΚ στο θέρμανσης, ευνοούν το λαθρεμπόριο»

Αφού το μέτρο πέτυχε, τι έκαναν 3 υπουργοί ανήμερα Χριστουγέννων;

Αναλγησία καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Μαριάς για την αιθαλομίχλη

ΣΥΡΙΖΑ για αιθαλομίχλη: Δήθεν μέτρα για επικοινωνιακή αξιοποίηση

KKE:Στάχτη στα μάτια τα κυβερνητικά μέτρα για την αιθαλομίχλη