ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά βιβλίων από την ΕΛ.ΑΣ. σε κρατούμενους-μαθητές στην Πάτρα

Δωρεά βιβλίων από την ΕΛ.ΑΣ. σε κρατούμενους-μαθητές στην Πάτρα

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, που λειτουργεί στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, επισκέφθηκαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Αθανάσιος Ματσίκας, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του γραφείου ενημέρωσης και κοινωνικό λειτουργό, αστυνόμο Α΄ Χαράλαμπο Σφέτσο και την ψυχολόγο της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, υπαστυνόμο Α΄ Θεοδώρα Χασάπη, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης των φυλακών και συμμετείχαν τόσο οι κρατούμενοι που παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου, όσο και άλλοι τρόφιμοι, οι οποίοι κατά την έκτιση της ποινής τους εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, κόπηκε από τον Αθανάσιο Ματσίκα, με πρωτοβουλία του σχολείου, η πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ χορωδία τροφίμων τραγούδησε διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί δώρισαν στη βιβλιοθήκη των φυλακών, περίπου 400 βιβλία, 100 ημερολόγια και 36 περιοδικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από αστυνομικούς, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και από δωρεές των μητροπόλεων Ηλείας και Πατρών.