ΕΛΛΑΔΑ

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξηρού και τις ωμές απειλές

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξηρού και τις ωμές απειλές

Με ύβρεις κατά των ΜΜΕ και απειλές κατά των διωκτικών αρχών έκανε την επανεμφάνισή του ο Χριστόδουλος Ξηρός, προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ


Έμπειροι αξιωματικοί γύρω από την τρομοκρατία θεωρούν ότι η φρασεολογία και η ωμότητα των απειλών Ξηρού δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα επιδιώξει την επιστροφή του στην ένοπλη δράση.

Το κείμενό του αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ιστοσελίδα, συνοδευόμενο από ένα βίντεο διάρκειας 4 λεπτών, στο οποίο ο τρομοκράτης εμφανίζεται με φόντο φωτογραφίες των Βελουχιώτη, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Γκεβάρα.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης, ύστερα από την πρόσφατη απόδρασή του, υπογράφει το κείμενό του που παρατίθεται αυτούσιο κατωτέρω, ως «Ελεύθερο Μέλος της 17Ν» και το τιτλοφορεί «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Σε αυτό αναφέρει:
«Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ' αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής:
Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας.
Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ.
Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε!
Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό.
Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων.
Δε μας ξεγελάτε πια.
Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!
Και σας προειδοποιώ:
Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!
Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου "Καραϊσκάκης".
"Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω...."
Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: "Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο". Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.
Αν ήσασταν έξυπνοι θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε.
Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή – που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας – καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας. Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!
Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής "κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι". Δεν το έπραξα. Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου "πορεία".
Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ' τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!
Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος.
Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας.
Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: "Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε.

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη. 'Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα
σκλάβοι του Δία ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη".

14-1-14

Χριστόδουλος Ξηρός,
Ελεύθερο μέλος της 17Ν.»

«Ραβδί, φτύσιμο» και «καλή αντάμωση στα γουναράδικα»
Οσον αφορά στο βίντεο, ο τρομοκράτης της 17Ν προτείνει να δημιουργηθούν «ομάδες περιφρούρησης σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά ενάντια σε κατασχέσεις, κόψιμο ρολογιών, ηλεκτρικού, νερού με ειδοποίηση μέσω κινητών και διαδικτύου να μαζευόμαστε ακαριαία, να τους ξυλοφορτώνουμε και να τους εκδιώκουμε όλους μαζί»,

Για τις επιθέσεις προτείνει χαρακτηριστικά: «Ραβδί και φτύσιμο πρώτα πρώτα σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους όπου τους πετυχαίνουμε. Ραβδί και φτύσιμο σε εφορατζήδες, στους μπάτσους, στους σεκιουριτάδες, στους ελεγκτές, στους προπαγανδιστές του εχθρού, στους εμπόρους ναρκωτικών, στους εισπράκτορες και σε κάθε πληρωμένο τσανάκι των τραπεζών και του κράτους.».

Κάνει έκκληση «σε όλους τους «συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, για ενότητα στην πράξη. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στο πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες. Σύντροφοι της ένοπλης δράσης, ελεύθεροι και αιχμάλωτοι, στηρίξτε και πλαισιώστε το εγχείρημα μας.».

Δική μας δουλειά είναι να ανάψουμε το φυτίλι, πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών» λέει και καταλήγει με τη φράση του Αρη Βελουχιώτη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Το βίντεο που ανήρτησε ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει μπει στο μικροσκόπιο των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων της Αστυνομίας, καθώς οι ειδικοί έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν στοιχεία και λεπτομέρειες που με γυμνό μάτι δεν είναι ορατά. Ένας ήχος που καλύπτεται από τη φωνή του Ξηρού μπορεί κάτω απο ειδικές συνθήκες να απομονωθεί και να αποκαλύψει πρόσωπα όπως επίσης και κάποια δεδομένα που θα προκύψουν από την ανάλυση της εικόνας. Όπως το φωτισμό που υπήρχε στο αυτοσχέδιο στούντιο, την ώρα που τραβήχτηκε, το είδος της κάμερας. Όμως όλη αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και τα αποτελέσματα αναμένονται σε μερικές ημέρες μέχρι το πόρισμα των ειδικών να σταλεί στην Αντιτρομοκρατική.

Δένδιας: Δεν σχολιάζω σκέψεις τρομοκρατών

Eρωτηθείς για την επανεμφάνιση Ξηρού o υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί».


ΣΥΡΙΖΑ: Ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη Δημοκρατία είναι ο Ξηρός
Σχολιάζοντας την επιστολή Ξηρού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της.
Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χεριά τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει».

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή της, η οικογένεια Μπακογιάννη:
«Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει». (Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξία Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης).
Με την κατηγορηματική και περιεκτική αναφορά ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους", σχολίασαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επιστολή του Ξηρού.
«Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού, αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της. Εδώ και δεκαετίες παίζουν το ρόλο των πιο αντιδραστικών υπηρεσιών και μηχανισμών – ντόπιων και ξένων – προκειμένου να ενισχύεται η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος» αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα-απειλή από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Χριστόδουλος Ξηρός: Είμαι αυτό που φοβάστε

Δένδιας: Δεν σχολιάζω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη

ΠΑΣΟΚ για Ξηρό: «Το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους»