ΕΛΛΑΔΑ

«Άναψαν τα αίματα» στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

«Άναψαν τα αίματα» στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Σφοδρή επίθεση στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά έκανε ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν έλειψαν μάλιστα οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του συνηγόρου του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, κ. Κούγια και του συνηγόρου του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, κ. Ευθυμίου Καυκόπουλου. Οι τόνοι ανέβηκαν και αναγκάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος του δικαστηρίου για να τους επαναφέρει στην τάξη.

Σήμερα Τετάρτη, πέμπτη ημέρα της δίκης, εξετάζεται η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά από την υπεράσπιση του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας, κατηγόρησε την οικονομική επιθεωρήτρια, η οποία διενήργησε το διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης ότι ενήργησε μεροληπτικά σε βάρος του τέως δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, συνεργαζόμενη απολύτως με τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη και τον δικηγόρο του. «Περιορίσατε την έρευνά σας μόνο στα όσα σας υπέδειξαν αυτοί οι δύο» είπε ο Αλ. Κούγιας.

aleksis kougias 777777

Ο κ. Κούγιας είπε ότι έχουμε δύο ανθρώπους, αναφερόμενος στον Β. Παπαγεωργόπουλο και τον Μ. Λεμούσια, οι οποίοι «έχουν κοσμήσει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και σαπίζουν στη φυλακή», κινούμενος στη γραμμή ότι η υπεξαίρεση έγινε αποκλειστικά και μόνο από τον πρώην ταμία.

Ο συνήγορος του πρώην γενικού γραμματέα έκανε πολλές ερωτήσεις στην κ. Τσεμπερά για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Π. Σαξώνη, και υποστήριξε ότι ο πρώην ταμίας ό,τι χρήματα υπεξαίρεσε από τα δημοτικά ταμεία, τα «επένδυσε» στα κέντρα διασκέδασης που διατηρούσε.

Ανέφερε ότι το κόστος ανακατασκευής του κέντρου νυχτερινής διασκέδασης «Μπουμ», όπου ο πρώην ταμίας ήταν συμμέτοχος, ανήλθε σε 4 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι τα καμαρίνια του διέθεταν ακόμη και τζακούζι.

Ζήτησε δε, να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων με τους οποίους ο Π. Σαξώνης είχε κατά το παρελθόν συνεργασία. Ακολούθησε διακοπή της δίκης για μια ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει στην ενοχή Παπαγεωργόπουλου η βασική μάρτυρας

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Καταπέλτης η οικονομική επιθεωρήτρια