ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των σεισμοπαθών οι ξενοδόχοι της Κεφαλονιάς

Στο πλευρό των σεισμοπαθών οι ξενοδόχοι της Κεφαλονιάς

Στο πλευρό των οικογενειών που επλήγησαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά στέκονται οι ξενοδόχοι του νησιού, προσφέροντας τις υποδομές τους για την αντιμετώπιση των αναγκών σε στέγαση.


Όπως τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, ήδη, έχει ανοίξει το ξενοδοχείο Απολλώνιον, 600 κλινών, ενώ στη διάθεση των σεισμοπαθών θα τεθούν όσες υποδομές χρειαστούν. Πάντως, μέχρι τώρα, μόλις 40 δωμάτια χρειάστηκε να διατεθούν.

Με τον πρωθυπουργό παρόντα σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ζήτησε την αύξηση της επιδότησης που θα διατίθεται μέσω του αναπτυξιακού νόμου, στη δεύτερη φάση του προγράμματος.
Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος εστίασε στον κλάδο της μεταποίησης, ο οποίος, με την άνθιση των τουριστικών μεγεθών αναπτύσσεται δυναμικά στο νησί του Ιονίου.

αρχειο ληψης

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις της Ένωσης μετά τον σεισμό, σημείωσε ότι αυτές επικεντρώνονται στον επικοινωνιακό τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ένωση Ξενοδόχων θα καλέσει άμεσα δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι η Κεφαλονιά δεν αντιμετωπίζει ζήτημα τουριστικών υποδομών. Στο σημείο αυτό, ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι σε μόλις 15 ξενοδοχεία εντοπίζονται ρωγμές στις τοιχοποιίες των κατασκευών.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ένωση, ήδη, έχει έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο Τουρισμού, και συγκεκριμένα με τον γγ του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, στο χωριό του οποίου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κεφαλονιά ο Αντώνης Σαμαράς

Τι να κάνετε σε περίπτωση ισχυρού σεισμού

Σαμαράς: Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού

Λέκκας: «Λύσαμε τον γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς»

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Κεφαλονιά