ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Έκλεψαν ογκώδη μηχανήματα επεξεργασίας μελιού

Κρήτη: Έκλεψαν ογκώδη μηχανήματα επεξεργασίας μελιού

Μια απίστευτη διάρρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας μελιού, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στο Ηράκλειο, απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Η διάρρηξη χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως περίεργη και πρωτοφανής λόγω του γεγονότος ότι εκλάπησαν ογκώδη και βαρύτατα μηχανήματα για την επεξεργασία και την τυποποίηση μελιού, η αξία των οποίων ανέρχεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις 600 με 700 χιλιάδες ευρώ!

Κι όμως! Κανένας δεν είδε ή δεν άκουσε τίποτα παρά το ότι για να κλαπούν τέτοιου είδους μηχανήματα απαιτούνται φορτηγά οχήματα για τη μεταφορά τους, αλλά και αρκετά άτομα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς", ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανέφερε ότι οι δράστες παραβίασαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς όμως ο ίδιος να ξέρει το πότε ακριβώς.

«Tην Πέμπτη ανακάλυψα τη διάρρηξη. Δυστυχώς δεν γνωρίζω πότε με έκλεψαν, γιατί είχα ένα μήνα να πάω στο εργοστάσιο, το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία, θα λειτουργούσε όμως για να καλύψει μια μεγάλη συμφωνία με το εξωτερικό, για την οποία ευτυχώς δεν είχαν πέσει ακόμα υπογραφές» αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Ερωτηθείς για το εάν ήταν ασφαλισμένα τα συγκεκριμένα μηχανήματα που κλάπηκαν μας είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν ασφαλισμένα από την ίδια την τράπεζα που έχει υποθήκη την επιχείρηση και όχι από εμένα, εγώ δηλαδή δε θα πάρω λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν κρύβεται καμία κομπίνα ή απάτη, γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές να λένε ότι ασφαλίζονται περιουσίες για να εισπραχθούν χρήματα από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Η δική μου περίπτωση δεν έχει καμία τέτοια σχέση».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη παραβίασης στις πόρτες από αλουμίνιο της επιχείρησης. Συστήματα ασφαλείας υπάρχουν, όμως «είχε διακοπεί το ρεύμα και ήταν εκτός λειτουργίας». Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στο εσωτερικό του εργοστασίου οι δράστες είχαν αδειάσει το εσωτερικό των πυροσβεστήρων. Η κίνηση αυτή έγινε σύμφωνα με την ερμηνεία του ιδιοκτήτη για να μην εντοπιστούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών.

Ο ίδιος κάνει λόγο για μια μεγάλη οικονομική ζημιά, αφού η συμφωνία με το εξωτερικό είχε κλειστεί και αφορούσε σε μεγάλες παραγγελίες εξαγωγής μελιού. Το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την πράξη αποτελεί ένα γρίφο για την Αστυνομία. Ο επιχειρηματίας μάς είπε ότι «υποπτεύεται ότι τα μηχανήματά του είτε θα καταλήξουν σε κάποιον που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο είτε πάνε σε σκραπ γιατί είναι όλα, όπως μας είπε, ανοξείδωτα και καινούρια».

Πηγή: cretalive.gr