ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Στο εδώλιο 4 άτομα για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Ρέθυμνο: Στο εδώλιο 4 άτομα για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Στο εδώλιο δύο ειδικευόμενοι γιατροί και οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι μέθυσαν το ανήλικο κορίτσι

Σχεδόν τρία χρόνια από το θάνατο της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο, η υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, παραπέμπεται στο ακροατήριο.

Όπως είναι γνωστό το άτυχο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου είχε διακομιστεί σε κωματώδη κατάσταση λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Το πρώτο σοκ του άδικου θανάτου της 16χρονης ακολούθησε δεύτερο σοκ όταν σύμφωνα με την Αστυνομία αποκαλύφθηκε ότι οι δύο νεαροί με τους οποίους διασκέδαζε παρέα τη μοιραία νύχτα είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι μέθυσαν τη 16χρονη με σκοπό να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά. Η διερεύνηση της υπόθεσης που καθυστέρησε σημαντικά κινήθηκε τόσο προς την κατεύθυνση των δύο νεαρών , ο ένας εκ των οποίων ήταν ανήλικος, όσο και προς την πλευρά του νοσοκομείου.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα σε δίκη παραπέμπονται δύο ειδικευόμενοι γιατροί, αλλά και οι δύο νεαροί. Ειδικότερα, οι δύο γιατροί παραπέμπονται σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της θανατηφόρας έκθεσης και του βιασμού. Ωστόσο θα δικαστούν χωριστά καθώς ο ένας όταν συνέβη το περιστατικό ήταν ανήλικος. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.

Η έρευνα της Αστυνομίας βασίστηκε στο υλικό από κάμερες ασφαλείας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, που ήταν αποκαλυπτικό ως προς τις κινήσεις των τριών παιδιών. Φαινόταν ακόμα ότι η 16χρονη ήταν νηφάλια, ενώ περπατούσε στα σοκάκια της παλιάς πόλης, μετά από διασκέδαση σε μπαρ.

Πηγή: cretalive.gr