ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες και απογευματινές ώρες θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη της πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κυρίως στα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τα Δωδεκάνησα 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.