ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός μισθοδοσίας οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν επανατοποθετήθηκαν

Εκτός μισθοδοσίας οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν επανατοποθετήθηκαν

Τη διαγραφή των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν επανατοποθετήθηκαν μετά τη λήξη της περιόδου, από τους πίνακες μισθοδοσίας του δημοσίου, ζητά με επείγουσα σημερινή εγκύκλιό του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η διαγραφή από τους πίνακες μισθοδοσίας αφορά στην πλειονότητά τους σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς και ειδικότερα όσους έληξε το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, για παράταση που έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει άμεση διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και να εκδοθούν πράξεις λύσης της υπαλληλικής σχέσης.

Επιπλέον, καλούνται οι αρμόδιοι διευθυντές προσωπικού να αποστείλουν στο υπουργείο τα αναγκαία στοιχεία (ΑΦΜ, επώνυμο κλπ), ενώ επισημαίνεται ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη λήξη του χρόνου διαθεσιμότητας.

Τέλος, τονίζεται ότι για την περίπτωση των υπαλλήλων, των οποίων ο χρόνος διαθεσιμότητας παρατείνεται, οι διευθυντές προσωπικού θα πρέπει να εκδώσουν διαπιστωτική πράξη παράτασης του χρόνου διαθεσιμότητας, η οποία δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε επίσης:
Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τους απολυμένους του Δημοσίου

Ρoή Ειδήσεων