ΕΛΛΑΔΑ

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια πετρέλευσης του πρυμνοδετημένου επιβατικού/οχηματαγωγού πλοίου «Σοφοκλής Βενιζέλος», από το δεξαμενόπλοιο/πετρελαιοφόρο πλοίο «Αλεξάνδρα Τζι».

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της πετρέλευσης παρατηρήθηκε διαρροή στο σταθμό πετρέλευσης του επιβατικού πλοίου, με αποτέλεσμα ποσότητα πετρελαίου να διαρρεύσει εντός του γκαράζ και από εκεί στη θάλασσα, προκαλώντας ρύπανση εκτάσεως περίπου 380 τετραγωνικών μέτρων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού και κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ποντίστηκε πλωτό φράγμα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του πετρελαίου. Ταυτόχρονα, από τον Πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος ανελήφθησαν ενέργειες απορρύπανσης και ειδοποιήθηκε ιδιωτική εταιρεία προς παροχή συνδρομής.

Από το πλωτό περιπολικό δεν παρατηρήθηκε περαιτέρω θαλάσσια ρύπανση εντός του λιμένα Πειραιά, ενώ ενημερώθηκε και ο παρακολουθών το πλοίο νηογνώμονας προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του συμβάντος.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του επιβατικού πλοίου.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: Με 25 μονάδες... «προηγείται» η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ κατά το ΥΠΕΣ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για το μνημόνιο

Την παραίτηση του Στουρνάρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ