ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: Το μπουρίνι έριξε το SPEEDRUNNER ΙΙΙ στην προβλήτα (vid)

Μήλος: Το μπουρίνι έριξε το SPEEDRUNNER ΙΙΙ στην προβλήτα (vid)

Τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα το τελευταίο διήμερο, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ένα σύνηθες φαινόμενο για τις Κυκλάδες είναι οι νοτιοδυτικοί άνεμοι (γαρμπής) . Χθες το μεσημέρι για αρκετές ώρες, ο γαρμπής προκάλεσε προβλήματα σε μικρά αλλά και μεγάλα σκάφη . Στη Μήλο συγκεκριμένα το Speedrunner κατά την προσπάθεια πρόσδεσης στην προβλήτα του Αδάμαντα, χρειάστηκε τις γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις του πληρώματος αλλά και των επιβατών που επιβιβάστηκαν σε αυτό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας το Speedrunner III προσέκρουσε, τις μεσημβρινές ώρες, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του για ασφαλές αγκυροβόλιο, στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα "ΑΔΑΜΑΝΤΑ" Μήλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής ζημιάς στο πρωραίο τμήμα του.

Σύμφωνα με το milosvoice, από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, ενώ στο πλοίο επέβαιναν μόνο τα μέλη του πληρώματος.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του "SPEEDRUNNER ΙΙΙ", ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου για λιμένες Σίφνου, Σερίφου και Πειραιά την 18.00 αντί της προγραμματισμένης 16.35.

Το βίντεο που τράβηξε ο Άρης Δεληβασιλείου, προκαλεί σοκ και φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές (βίντεο)