ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο φορτωμένο με μαζούτ

Θρίλερ με ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο φορτωμένο με μαζούτ

Ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας και 24μελές πλήρωμα, έχει χάσει από την Πέμπτη 05/06 την επικοινωνία του με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Fairdeal Group SA, ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά των ακτών της Γκάνα, φορτωμένο με μαζούτ.

Ο καπετάνιος του πλοίου και ο Πρώτος Μηχανικός είναι Ελληνες, ενώ πάνω σε αυτό επιβαίνουν επίσης τέσσερις υπήκοοι από τη Σρι Λάνκα, ένας από τη Γκάνα και 17 Φιλιππινέζοι.

Πληροφορίες από τις αρχές της Γκάνα, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για εκδήλωση πειρατείας, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Οι αρχές της Γκάνας, πάντως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας Ερίκ Αγκρέ-Κουασί, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πιστεύουν ότι το πλοίο έχει κατευθυνθεί προς το Τόγκο. «Το πλοίο δεν είναι πλέον στα ύδατά μας, έφυγε και υποψιαζόμαστε πως κατευθύνθηκε προς το Τόγκο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας αναμένει επιβεβαίωση εκ μέρους των αρχών του Τόγκο.

Εκπρόσωπος της Fairdeal Group SA, που είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών αρχών για τον εντοπισμό του πλοίου και πως η τελευταία επαφή με τον καπετάνιο, έγινε στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 04/06, όταν αυτό έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνα.

Διαβάστε επίσης: Επεισοδιακή καταδίωξη στην Κοζάνη

Ρoή Ειδήσεων