ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στη δίκη Παπαγεωργόπουλου-Αποχωρήσεις και ξεσπάσματα

Χαμός στη δίκη Παπαγεωργόπουλου-Αποχωρήσεις και ξεσπάσματα

Με επεισοδιακό τρόπο εξελίσσεται η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Δημήτρη Νάιντου στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Το σκηνικό «ντύνουν» εντάσεις, αποχωρήσεις και «βόμβες» του εισαγγελέα. Ολα ξεκίνησαν όταν η εισαγγελική αγόρευση, που είναι «καταπέλτης» για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια αλλά και τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο -τους οποίους ο εισαγγελικός λειτουργός ταυτίζει- προκάλεσαν την αντίδραση του πρώτου, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα, ο Μιχάλης Λεμούσιας ανέφερε: «Ο Θεός ακούει και ξέρει την αλήθεια».

Λίγα λεπτά αργότερα, το κατώφλι της εξόδου από την αίθουσα πέρασαν οικειοθελώς και οι δύο συνήγοροι του πρώην γενικού γραμματέα, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας κι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος, σε ένδειξη, μάλιστα, διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να διακόψει τη δίκη, καθώς επικράτησε ένταση την ώρα που πήραν το λόγο οι δύο συνήγοροι.
Νωρίτερα, ο Δημ. Νάιντος, υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς του πρώην δημοτικού ταμία και βασικού υπεξαιρέτη, Παναγιώτη Σαξώνη ότι ο άλλοτε γενικός γραμματέας τον προέτρεψε να υπεξαιρεί με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», της οποίας ηγείτο ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Για τον τελευταίο, είπε ότι γνώριζε και κάλυπτε τον άλλοτε πιο στενό του συνεργάτη. «Παρέμενε στο παρασκήνιο επιλέγοντας μία σιωπηρή στάση. Αυτήν όμως δεν ήταν αποτέλεσμα άγνοιας, άλλα συνειδητή στάση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα στην δίκη Παπαγεωργόπουλου