ΕΛΛΑΔΑ

«Ξέμειναν» από φρέσκο γάλα οι παιδικοί σταθμοί στη Λάρισα

«Ξέμειναν» από φρέσκο γάλα οι παιδικοί σταθμοί στη Λάρισα

Αγονοι κηρύχθηκαν οι δύο τελευταίοι διαγωνισμοί με τους οποίους ο δήμος της Λάρισας προσπαθεί να ανανεώσει τη συνεργασία για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πρωινού 1.800 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της ευθύνης του.

Το θέμα χρειάσθηκε να απασχολήσει τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας όπου κατά πλειοψηφία εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», το πρόβλημα εκδηλώθηκε το περασμένο Πάσχα και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα, αφού κηρύχθηκαν άγονοι οι διαγωνισμοί που έγιναν, στις 16 Απριλίου ο πρώτος και, στις 12 Μαΐου ο δεύτερος. Ο διαγωνισμός αφορά στο ποσό των 31.500 ευρώ, διάρκειας ενός έτους και σε τέσσερα προϊόντα (φρέσκο γάλα, κασέρι, γιαούρτι και φέτα) για τις ανάγκες του πρωινού και μεσημεριανού γεύματος 1.800 παιδιών στους 24 συνολικά Παιδικούς Σταθμούς του δήμου.

Τρόφιμα τα οποία, όπου είναι εφικτό όπως στην περίπτωση του γάλακτος για παράδειγμα, έχουν αντικατασταθεί με άλλα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόγραμμα διατροφής των παιδιών. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, το πρόβλημα με τους Παιδικούς Σταθμούς καταγράφεται φέτος για πρώτη φορά, σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς του δήμου Λαρισαίων (π.χ. προμήθειας γάλακτος εργαζομένων) οι οποίοι έγιναν κανονικά. Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην καθυστέρηση που σημειώνεται στην εξόφληση της δαπάνης, λόγω των προβλεπόμενων διαδικασιών, από την πλευρά του δήμου με αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής, παρότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες.

Ρoή Ειδήσεων