ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσά: Σπείρα διακινούσε κλεμμένα φορτηγά με προορισμό τη Νιγηρία

Γιαννιτσά: Σπείρα διακινούσε κλεμμένα φορτηγά με προορισμό τη Νιγηρία

Σε δίκη παραπέμφθηκαν τρία άτομα, 36, 42 και 60 ετών που αρχικά συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς εμπλέκονται σε υπόθεση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Νιγηρίας.

Τα τρία άτομα επέβαιναν σε δύο ρυμουλκά με πινακίδες κυκλοφορίας από τη Βουλγαρία, που ήταν φορτωμένα, με τρία και οκτώ φορτηγά, τα οποία έφεραν εμφανείς αλλοιώσεις και παρεμβάσεις στον εργοστασιακό αριθμό πλαισίου τους, όπως διαπιστώθηκε, μετά από έρευνα αστυνομικών που έγινε στο 1ο χλμ της επαρχιακή οδού Γιαννιτσών-Αξού Πέλλας.

Όπως προέκυψε, από τις 2 μέχρι τις 6 Ιουνίου 2014, συνολικά έντεκα οχήματα μεταφέρθηκαν με την εταιρεία μεταφορών του 60χρονου από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να εξαχθούν με εντολή δύο υπηκόων Νιγηρίας στη Γερμανία και ακολούθως στη Νιγηρία.

Τα παραποιημένα οχήματα κατασχέθηκαν. Ένα από τα φορτωμένα φορτηγά αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 28 Μαΐου 2014, στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ημαθία: Χειροπέδες για δυο… γλάστρες κάνναβης!