ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Γιατί έχουν κολλήσει 40.000 αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Γιατί έχουν κολλήσει 40.000 αιτήσεις

Σοβαρούς λόγους να μην προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή 40.000 προ-εγκεκριμένων αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έχει το υπουργείο Οικονομικών καθώς από τους επανελέγχους που πραγματοποιεί διαπιστώνει παραλείψεις αλλά και ύποπτες δηλώσεις στοιχείων (εισοδήματα, περιουσία κτλ.).

Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών οι λόγοι που δεν δίνεται το κοινωνικό μέρισμα σε 40.000 οικογένειες που έλαβαν προ-έγκριση ενώ αυτές έχουν προ-εγκριθει είναι οι εξής:

1ον. Υπάρχει υποψία απόκρυψης εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων.

2ον. Έχει αποβιώσει ο πραγματικός δικαιούχος και έχει υποβληθεί η αίτηση από συγγενικό πρόσωπο ή από τρίτον.

3ον.Έχει υποβληθεί αίτηση από άτομο που πλέον δεν ζει.

4ον. Έχουν δηλώσει ότι δεν είναι φιλοξενούμενοι αλλά από διασταύρωση ρολογιών ΔΕΗ προκύπτει ότι μένουν και άλλοι στο ίδιο σπίτι.

5ον. Λόγω παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπάρχει καθυστέρηση στις εκκαθαρίσεις των αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γνωρίζουν όλοι έχουν υποβάλει αίτηση, έχουν δει ότι αυτή έχει προ-εγκριθεί αλλά ακόμη δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ είναι ότι εφόσον γνωρίζουν ότι έχουν αναγράψει ψευδή στοιχεία πρέπει να ακυρώσουν την αίτηση και να υποβάλουν καινούρια με τα πραγματικά στοιχεία. Όσοι δεν προχωρήσουν σε διόρθωση κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Δείτε ποιοι ωφελούνται από τις αλλαγές